En dat is nog niet alles. Om het geheel in te kaderen, wordt rond het evenement een Franse dag gebouwd. Franse vlaggen zullen de wijk kleur bijzetten en men zal er ook volop kunnen genieten van ‘la douce France’. Onder het motto ‘du vin, du pain et du boursin’, zal spijs en drank aangeboden worden.  Als de temperaturen wat meewillen, kan je je die dag in de Provence wanen.


Het sportieve luik staat natuurlijk voorop. Het startschot weerklinkt om 9 uur en wordt gegeven door…(zus of gewezen echtgenote Jean-Pierre Monseré?). De harde kern zal dan al klaar staan om er meteen in te vliegen. Zij rekenen op een uurgemiddelde van minimaal 35 kilometer.  Minder geoefende fietsers kunnen ook rondjes malen, zij het op iets minder gesofisticeerd materiaal. Maar ook hun kilometers zullen broodnodig zijn om het uiteindelijke doel te bereiken.


Gastheer is groene truidrager (Freddy Maertens, Patrick Sercu, Johan Museeuw? - één van deze komt zeker via Marc Demeulenaere), die de sportievelingen omstreeks ? uur komt aanmoedigen. Uiteraard is iedereen welkom om het sportief gebeuren van dichtbij mee te maken, maar enkel de wijkbewoners mogen effectief in het zadel klimmen. Een bewuste keus om de spanning hoog te houden. Halen de ‘Korenbloemers’ Parijs of moeten zij onderweg de spreekwoordelijke bezemwagen in?De fietsers worden opgesteld op aanhangwagens zodat het publiek de inspanningen goed zal kunnen volgen. Ze zullen de zweetdruppels letterlijk zien vallen. Datzelfde publiek kan zich ondertussen tegoed doen aan een natje en droogje in gelegenheidscafé Odile Defraeye’, genoemd naar de allereerste Belgische Tourwinnaar die afkomstig was uit het naburige Rumbeke.De ‘Korenbloemers’ vormen een levende promotie voor het initiatief van het Roeselaars Stadsbestuur ‘Iedereen op de fiets’. Zij krijgen ook gul de medewerking van het plaatselijk Wielermuseum. Nu nog de benen in het gewenste ritme krijgen…
contactpersoon Dany Van Mullem: 051/24 27 47
Informatie over de stichting OK:
www.ontspanning-kanker.be <http://www.ontspanning-kanker.be>
Informatie over ‘Korenbloem fietst de Tour de France: www.korenbloemstraat.be
Nu lijkt de uitdaging nog een stuk groter. Met ingesmeerde kuiten willen de bewoners op de rollen de monsterafstand van drie weken Tour rond maken. De betere fietsers willen hun inspanning leveren op Tacx-trainers, de overigen op vaste rollen en hometrainers. Alle toestellen zullen voorzien zijn van kilometertellers zodat de afgelegde afstanden nauwkeurig kunnen bijgehouden worden. Zoals op onderstaande foto kunt u reeds zien dat er al mensen aan het trainen zijn !


Op een grote kaart van Frankrijk, met daarop het Tourparcours, zal voortdurend aangegeven worden waar de ‘renners’ zich bevinden. Ook op pancartes, met vertrek- en aankomstplaatsen, zal men de evolutie kunnen volgen. Telkens een nieuwe rit wordt aangevat, zullen die worden vervangen. Kortom, er zal een heerlijk Toursfeertje hangen.
Persvoorstelling "  Le tour de France  "
08 maart 2010 - Persvoorstelling
De Ronde van Frankrijk heeft iets magisch, iets onweerstaanbaars. De aantrekkingskracht van het wielerfeest zal straks weer volop blijken als de Tour België doorkruist. In de Roeselaarse Korenbloemwijk zijn ze ook bezeten van ‘Le Tour de France’. Stoutmoedig hebben zij zelfs het plan opgevat om de volle 3596 kilometer op één etmaal af te malen. Zaterdag 5 juni staat het allemaal te gebeuren. En er wordt die dag ook en vooral met ‘een groot hart’ gefietst, want de opbrengst van hun huzarenstukje gaat naar het goede doel.
Zij willen zich namelijk in het zweet fietsen voor de
vzw OK uit de Gitsestraat, die de Belgische tak vormt van de wereldwijd gekende ‘Lance Armstrong Foundation’. De plaatselijke vereniging organiseert al verschillende jaren ontspanningsmomenten en reizen in binnen- en buitenland voor kankerpatiënten, dit zowel voor kinderen als volwassenen.

De Korenbloemwijk in Roeselare is een hechte vriendengroep die van geen kleintje vervaard is. Drie jaar geleden pakten zij al uit met een stunt. Zij wilden in 24 uur duizend kilometer lopen. Het opzet lukte omdat iedereen van de 100 inwoners zijn of haar beste beentje kwam voorzetten.
2010 06 05 - Logo - kaart tour de france
Het bracht een mooi centje in de la en dat werd aangewend om een waterput in Senegal aan te leggen. Het leverde de ’Korenbloemers’ dat jaar de prijs van verdienstelijkste wijkinitiatief van de Stad Roeselare op.
Opbrengst gaat naar het
goede doel - VZW OK
VZW - OK